– Han har lært meg mye allerede, og han har veldig mange gode tips til hvordan jeg skal drive bedriften. Han har spilt en stor rolle.

– Det er på grunn av Gunnar Carlson jeg fikk denne sjansen, sier daglig leder i Måløy Verft, Nicolas Blålid (26). Han er én av tre unge ledere i «teknopollen».

26-åringen fra Blålid i Deknepollen er ikke den eneste Carlson har «lokket» til spennende jobbmuligheter i Vågsøy. Bare i det teknologiske miljøet i Deknepollen, også kalt «teknopollen», er det to andre unge ledere med lignende historier.

De unge lederne i «teknopollen» sier Måløy-investoren har betydd enormt for utviklingen av bedriftene.

– Gunnar er en uredd type som tør å satse på ting som ikke nødvendigvis er rett fram. I tillegg står han ut løpet, og går inn med stor innsats og kapasitet, sier Larssen i Stadt Towing Tank, som er Norges eneste privateide skipsmodell-tank.

– Vi holder på med noe som er veldig sært, og det er egentlig merkelig at det i det hele tatt finnes noe slikt i Måløy. Denne typen anlegg er gjerne koblet opp mot et universitetsmiljø.

Carlson legger ikke bare til rette for utvikling og satsing for bedriftene, men deler også mye kunnskap, ifølge lederne.

– Han er den beste læremesteren man kan få, så vi får bare suge til oss det vi kan av kompetanse, sier Erlend Nygård Kvalheim i EasyForm.

– Han har et enormt nettverk, og jeg tror han har flere timer i døgnet enn oss andre, smiler Blålid.

Måløy-investoren er hovedeier både i EasyForm, Stadt Towing Tank og Måløy Verft. På sikt er målet at bedriftene skal samarbeide tettere.

– Vi er tre veldig komplimentære bedrifter. Men samtidig som vi er i en klynge, er vi og uavhengige av hverandre, sier Kvalheim.

Carlson: – Jeg har tro på ungdommen

Måløy-investor Gunnar Carlson har en klar strategi med å satse på unge lovende når han skal ansette nye arbeidstakere.

– Det er en veldig enkel grunn til det; jeg tror ungdommen besitter en energi og lyst til å tenke nytt som folk oppi årene ikke har. Jeg har tro på ungdommen, og de jeg har ansatt så langt viser at jeg gjør rett i det, sier Carlson.

Investoren forteller at han raskt merker om en potensiell arbeidstaker er rett for jobben.

Nicolas Blålid (Måløy Verft), Erlend Nygård Kvalheim (EasyForm) og Vegard Åstebøl Larssen (Stadt Towing Tank) er alle eksempler på unge lovende som Carlson har ansatt.

De tre lederne sier investoren spiller en stor rolle i bedriftene og at de lærer mye fra ham.

– Jeg tror vi lærer av hverandre - til felles nytte for utvikling av bedriftene, responderer Carlson.