Investor Gunnar Carlson legger ikke skjul på at hans lokalpatriotisme spilte en stor rolle da han bestemte seg for å kjøpe Måløy Verft.

Et håp om å lage et levedyktig samfunn er derfor en vesentlig faktor når investoren enda en gang bestemmer seg for å satse lokalt.

– Er det noe Måløy trenger, så er det flere arbeidsplasser, sier Carlson som siden 1970-tallet har vært med på å utvikle næringslivet i Vågsøy.

«Teknopollen»

Det startet med Båtbygg der han som sjef var sentral i å utvikle verftet til hva den er i dag.

Siden har Carlson sammen med investor Svein Skibenes, også fra Måløy, vært med på å etablere bedrifter som Localhost, Videonor, Nordwest 3D og Net Partner, Stad Towing Tank og EasyForm.

Og det er nettopp her Carlson ser et stort potensial for Måløy Verft.

– Dette er tre ganske komplimentære selskaper. De har ikke noe særlig samarbeid i dag, men det er noe vi ønsker å få til, sier Carlson.

Høy risiko

Carlson viser til at bedriftene jobber i den samme bransjen, med både hurtigbåter og komposittindustrien.

– Det lokale markedet må samarbeide for å nå ut nasjonalt, på samme måte som Båtbygg. De benytter seg ofte av hjelp fra andre bedrifter.

Økt aktivitet

Med nye eiere og samarbeidspartnere håper Gunnar Carlson på økt aktivitet ved Måløy Verft.

– Aktiviteten har de siste årene avtatt ved Måløy Verft. Det kan det være mange årsaker til, men jeg tror det ofte er litt tyngre å sitte litt fjernt fra aktiviteten, sier investoren.

Carlson ser ikke på det som noen enkel sak å øke aktiviteten ved verftet.

– Men jeg er sikker på at med hjelp fra de ansatte og alle gode krefter, så er dette noe vi kan greie.

Investor Gunnar Carlson har ikke planer om at Måløy Verft skal kunne ta i mot større båter, men håper å øke aktiviteten ved verftet med nye samarbeidspartnere og løsninger.

Carlson ønsker å øke aktiviteten ved verftet ved hjelp av nytt samarbeid, men har imidlertid ingen planer om å endre oppdragstypene som de har i dag.

Det er et relativt lite verft, og Carlson har ikke planer om å bygge det ut.

Han vil heller at verftet skal komme tilbake i et godt spor basert på den type oppdrag de utfører i dag.

– Måløy Verft har et godt rykte i markedet for å bygge gode båter. De har svært gode fasiliteter. Det er et veldig fint og rent verksted, som det virkelig er kjekt å ta over, smiler investoren.

Skal få ny daglig leder

Senere denne uken blir det klart hvem som er den nye daglige lederen ved Måløy Verft.

– Her skal det yngre krefter inn, sier Carlson.

Han vil foreløpig ikke si noe om hvem som skal ta over. Jón Thorvardarson har vært daglig leder ved verftet siden 2013. Han er nå ute av selskapet.

Måløy Verft har i dag ni ansatte. Alle disse blir med videre, ifølge Carlson.