– Vi går vi­de­re med pla­ne­ne om ny fabrikk i Måløy! bekrefter ad­mi­ni­stre­ren­de di­rek­tør Tom­my Torv­an­ger i Ner­gård overfor Fjor­de­nes Ti­den­de tors­dag.

I ons­da­gens sty­re­mø­te tok fis­ke­ri­kon­ser­net et langt steg i ret­ning byg­ging av et nytt fa­brikk­an­legg i Mål­øy.

– Vi tar sik­te på å åpne et nytt kon­sum­an­legg i Mål­øy og skal være kla­re til å ta i mot mak­rell når se­son­gen star­ter høs­ten 2015, for­kla­rer Torv­an­ger.An­leg­get skal, som Fjor­de­nes Ti­den­de skrev for­ri­ge må­ned, lig­ge på Trol­le­bø.

– Det vil lig­ge nært den gam­le sild­ol­je­fa­brik­ken (Ul­ve­sund Fôrmelfabrikk). Der er det en fer­dig opp­ar­bei­det kai, og det er litt av bak­grun­nen for at den­ne tom­ten er valgt.Ner­gård vil ta imot mak­rell og sild for fry­sing ved det nye an­leg­get i Mål­øy, som blir det stør­ste i Ner­gård-kon­ser­net.

– Det­te blir stort. Et par tu­sen kvad­rat­me­ter med til­hø­ren­de fry­se­la­ger. Vi vil ha ka­pa­si­tet på lin­je med de stør­ste an­leg­ge­ne i Nor­ge og det blir et svært mo­der­ne an­legg.

– Det­te er en stor in­ves­te­ring for oss. Bare i an­leggs­in­ves­te­rin­ger snak­ker vi fort om et par hund­re mil­li­oner kro­ner, fort­set­ter Torv­an­ger.

Han reg­ner en byg­ge­pe­ri­ode på cir­ka ett år slik at byg­gin­gen må star­te i lø­pet av som­me­ren.

– Vi vil søke kom­mu­nen om byg­ge­til­la­tel­se gan­ske snart. En del de­tal­jer skal på plass før vi kan star­te byg­gin­gen.

Det kan der­med bli hek­tisk byg­ge­ak­ti­vi­tet på Trol­le­bø frem­over. Sel­stad er som kjent al­le­re­de i gang med byg­gin­gen av et næ­rings­bygg på 3.000 kvad­rat­me­ter, og det er un­der tre år si­den Nor­way Pel­agic åp­net sitt nye fry­se­la­ger på 8.000 kvad­rat­me­ter like ved.

De sis­te åre­ne har et stort an­tall ar­beids­plas­ser i fis­ke­in­du­stri­en i Vågs­øy gått tapt.

Med et nytt an­legg på trap­pe­ne kan en­kel­te av dis­se være på vei til­ba­ke.

– Det vil være be­hov for folk, men hvor man­ge vi tren­ger kom­mer an på hvil­ke skift­ord­nin­ger vi vel­ger. Men at det blir 15–20 ar­beids­plas­ser er helt sik­kert, sier Torv­an­ger, som for­tel­ler at Mål­øys po­si­sjon som fiskeriby har på­vir­ket val­get av lokalisering.

– Det er kul­tur for å dri­ve med fisk i Mål­øy og det er helt klart noe som be­tyr noe.

Saken står på trykk i vår fredagsutgave.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende