Det står ikke på ambisjonene til det nyetablerte selskapet Domstein Sjømat.

– Det er ingen grunn til at norske forbrukere ikke skal ha tilgang til verdens beste sjømat, sier administrerende direktør Rolf Domstein.

Derfor har Domstein Sjømat nå reetablert nettverket av distribusjonsplattformer for fersk sjømat over hele landet, og skal ha hovedkontor i Måløy.

– Vi skal levere fersk fisk fra lokale fiskere og fiskemottak når det er mulig. Men fordi tilgangen varierer med sesonger og værforhold, skal vi bruke nettverket vårt på kysten til å sikre at alle deler av landet får fersk fisk hver dag, sier Domstein.

Med de nye grepene forventer Domstein at omsetningen blir cirka 1,3 milliarder kroner.

Fiskecentralen

En reetablering av det landsdekkende distribusjonsapparatet er nå resultatet av at Domstein Sjømat for kort tid siden tok over sjømatleverandøren Enghav.

Domstein, som har hovedkontor i Måløy, har nå også avdelinger i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand og Oslo. Nå vil selskapet gjenerobre Norge som en «fiskenasjon», – ikke bare til havs, men også på norske middagsbord.

I Oslo har Domstein Sjømat etablert et samarbeid med Fiskecentralen. Produksjonen og distribusjonen i østlandsområdet vil derfor i løpet av vinteren bli flytta fra Kjeller til Fiskehallen i Oslo.

Ambisiøse mål

Domstein har også to fabrikker i Sverige og er en betydelig leverandør av kjølt og frossen sjømat i de nordiske markedene. Konsernet har også eierinteresser i fiskebåtrederiet Ervik Havfiske og fiskeeksportøren Nordic Group. Dette nettverket mener Rolf Domstein blir viktig for å sikre konkurransedyktig tilgang av alle typer sjømat.

– Vi har satt oss ambisiøse mål for det norske sjømatmarkedet, og de skal vi sørge for at vi når, sier Domstein.

Han understreker at i den nye strategien ligger et grunnleggende fokus på bærekraftighet i verdikjeden, og spesielt vil linefisket fortsatt være en vesentlig bestanddel i utbudet til så vel nordmenn som utenlandske forbrukere.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende