Den store barkebåtdagen blir arrangert over hele landet lørdag 16. juli, og Den Norske Turistforening som står bak arrangementet går for norgesrekord i barkebåter.

Så se opp for en barkebåt nær deg!

Vil sjøsette tusenvis av barkebåter

- Tenk så gøy det hadde vært om vi klarte å sette norgesrekord i barkebåter! Bank på til naboen, invitèr med deg venner, familie eller kollegaer til en barkebåt-tur på lørdag. Enten lager du båten på forhånd, eller så gjør dere det i felleskap underveis. Husk å dele barkebåtbildene med emneknaggen #barkebåtdagen  og #mittlekeland,  sier Øveraas.

Døgnåpent tilbud

DNT oppfordrer hele Norge til å arrangere barkebåtrace, og håper på mange fine bilder i sosiale medier. Men det aller viktigste er at enda flere blir minnet på hvor gøy og morsomt det kan være å bruke tid på å leke i naturen.

- Ligg på magen og drikk rett fra bekken, legg en snegle på tunga og kjenn at den lever, hopp fra stein til stein på stien og konkurrer om å ikke tråkke på bakken. Det gjelder bare å ha tid til å stoppe opp og utforske naturen på ens egne premisser, sier Barnas turlag- sjef Kristin Oftedal, og legger til:

- Det beste er at den ligger der åpen, gratis og tilgjengelig 24/7, det er bare å ta den i bruk.