To tidligere Selje-politikere kommer med et forslag på overtid som de mener kommunen sterkt bør vurdere for  bruk av massene fra Stad skipstunnel.

Sammen med Dag Austring fronter han forslaget om å legge en flerbrukskai i Lestovika til i listen over prosjekter som kan få motta overskuddsmasser fra Stad skipstunnel.

– Kaia vil bli plassert nær det planlagte tunnelinnslaget i Moldefjorden, men likevel i sikkerhetsmessig trygg avstand.

Både Drabløs og Austring har vært ledere i kommuneplannemnda i hver sin fireårsperiode, og mener det aktuelle området allerede er regulert til dette formålet. De viser også til vedtak og planer som Selje kommune tidligere har gjort for området, og at en etablering av ny kai i Lestovika er anbefalt både av Fiskeridirektoratet og Kystverket.

 – Selje kommune har allerede brukt 250.000 kroner på å få laget tegninger og planer for kaia i Lestovika.

Disse bør finnes fram for å se hva som kan brukes av arbeidet kommunen allerede har betalt for.

Drabløs og Austring mener flerbrukskaia kan brukes både til fiskeri, hurtigbåtanløp og lystbåter. De understreker at det særlig er et behov for at fiskere og sjarkflåten får tilrettelagt nødvendige fasiliteter på sørsiden av kommunen.

– Det er unge sjarkfiskere som alvorlig vurderer å flytte fra kommunen siden det ikke er noe tilrettelagt i midtre og søre del av kommunen, sier Drabløs.

Forslaget om å få overskuddsmasser fra Stad skipstunnel til Lestovika kommer for seint i prosessen, ifølge saksbehandler Kristian Nave i Selje kommune. Drabløs reagerer på dette.

– Det er mindre enn to uker siden Selje kommune fikk besøk av representanter fra Fylkesmannen fordi de ikke var fornøyd med kommunen sine planer for bruk av tunnelmasse. Da var det sagt til Selje kommune at det var god tid til å gjøre forandringer, understreker han.

Kommunen har gått inn for disse tunnelmasse-forslagene

Disse forslagene innebærer utfylling ved Fiskevegn på Flatraket, utbygging ved Pelagia i Moldefjorden, flerbrukskai på Leikanger, utbygging på Årsheim, utbygging ved Hatlenes i Moldefjorden samt en ny hurtigbåtkai ved Selje sentrum.

Fylkesmannen mener forarbeidet til flere av disse forslagene ikke er gjort grundig nok til at de kan ta stilling til det, slik Fjordenes Tidende tidligere har omtalt.