Samtidig som han sitter i styret for Stiftinga Sankta Sunniva, Selja og Stad bevilger økonomisjef Geir Kvisten også penger til stiftelsen. Nå skal kontrollutvalget se nærmere på det noen politikere mener kan være en dobbeltrolle.

Det var Frp-politiker Marita Aarvik som tok opp saken under kommunestyremøtet i Selje forrige torsdag. Hun reagerer på at Selje kommune hver måned betaler mellom 7 og 8.000 kroner til Stiftinga for bruk av det gamle kommunehuset, som ble overdratt til Stiftinga i 2015.

– Økonomisjefen sier stadig at vi ikke har god råd, og tidligere denne måneden fikk vi beskjed om at 80.000 kroner til trafikksikringstiltak på Flatraket var penger vi ikke hadde. Den samme økonomisjefen betaler ut 90.000 kroner årlig til Sunnivahuset uten at kommunestyret vet om det. Han er og medlem av Stiftinga. Er det en dobbeltrolle? Jeg mener kontrollutvalget bør se nærmere på det, sa Aarvik.

 Rådmann Ørnulf Lillestøl poengterte under møtet at henvendelsen fra Aarvik skulle ha blitt rettet mot ham, ikke økonomisjefen.

– Vi inngår leieavtaler på forskjellige ting uten at vi har tenkt at det er en politisk sak, i dette tilfellet har vi undersøkt alternative lokaliteter. Kommunen har ikke kapasitet i egne lokaler og det er ellers ikke andre lokaler som kan dekke dette behovet, sa Lillestøl.