Alfred Bjørlo (V) tror ikke lenger på en sammenslåing med Gloppen og restarter trolig arbeidet for å samle Nordfjord i én kommune.

– Akkurat nå ser sannsynligheten for det ut til å være under 50 prosent, mener Bjørlo.

– Hva legger dere i «videre sonderinger»?

– Foreløpig vet vi ikke om andre kommuner er interesserte i reelle forhandlinger. Nå må støvet fra disse prosessene få lagt seg og så blir det gjennomført uformelle samtaler for å se om det er grunnlag for nye forhandlinger, sier Bjørlo, som forklarer at det er ordførere og rådmenn som vil delta i disse samtalene.

Formannskapet slo også fast at den beste løsningen, om ikke Eid-Gloppen blir en realitet, vil være en samla Nordfjord-kommune.

Alfred Bjørlo forventer at kommunestyret i Eid vil gjøre som Vågsøy og godkjenne intensjonsavtalen som foreligger, selv om de andre kommune i avtalen har sagt nei.

– Det har jeg ikke lyst å spekulere i. Vi gir signalene til fylkesmannen og så blir det hennes jobb å se på hele kabalen for Nordfjord og fylket.

Fylkesmannen skal innen 1. oktober gi sin anbefaling til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ordføreren utelukker ikke at det kan bli starta opp forhandlinger om nye intensjonsavtaler i Nordfjord til høsten selv om konklusjonen fra dette arbeidet neppe vil rekke fylkesmannens frister. Stortinget fastsetter de nye kommunegrensene i juni 2017.