Oddgeir Kvernevik vil selge eiendommen på Vestkapp til noen som kan utvikle området til den turistattraksjonen han mener stedet har potensial til å bli.

– Jeg mener at Vestkapp har potensial til å bli det nye Nordkapp. Vi vil gjøre vårt for å finne noen andre som kan utvikle det til å bli den turistattraksjonen som stedet har potensial til å bli, sier Kvernevik.

Han har de siste 15 årene stått som eier av Vestkapphuset og en eiendom på til sammen 2.000 kvadratmeter. Sammen med kona Annbjørg har han driftet kafeen i elleve av de femten årene.

«Kystens spydspiss»

Av ulike årsaker har ekteparet bestemt seg for at de ikke har mulighet til å fortsette på Vestkapp, og vil derfor selge eiendommen så fort arbeidet som nå pågår der er ferdig.

Etter at kommunen nylig kjøpte et område som ligger i tilknytning til eiendommen Kvernevik eier, ser han nå for seg nye muligheter for salg.

Les også:

– En mulighet er å kjøpe tomten fra kommunen, og så selge den sammen med vår tomt. En annen mulighet er å selge vår tomt alene, forteller Kvernevik og legger til at det blir opp til Selje-politikerne å bestemme om han får kjøpe tomten deres eller ikke.

– Nok er nok

Vestkapphuset har hatt fem ulike eiere gjennom årene, og med sine femten år er det ekteparet Kvernevik som har stått som eiere av turistattraksjonen lengst. Kafédriften ble avviklet i 2011, da huset ble tatt av stormen Dagmar.

Kvernevik husker godt den dagen han kjørte ut til Vestkapp og fant huset totalskadd. I forkant av stormen hadde Kvernevik opplevd en del motgang da det gjaldt utbygging av Vestkapphuset, og han begynte allerede da å kjenne litt på at han ville gi stafettpinnen videre til noen andre.

– Da jeg fant huset totalskadd, innså jeg at det gikk mot slutten. Jeg satt meg inn i bilen, hørte på litt musikk, så utover havet og tenkte «nok er nok». Det var litt vemodig, men jeg er ikke bitter, forteller Kvernevik.

Etter at kommunen nå har kjøpt et område som ligger i tilknytning til eiendommen Kvernevik eier, håper han politikerne ser mulighetene som ligger i tomtene.