Det er Jørgine og Vidar Dalsbø som på vegne av menigheten sender brevet til Selje kommune. Der viser de til den «prekære barnehagesituasjonen» på Stadlandet, der åtte barn står på venteliste.

De har vært i kontakt med den private barnehagekjeden Læringsverkstedet, og sett på mulighetene for å få dette tilbudet til Stadlandet.

Forslaget fra Filadelfia-ledelsen blir nå sendt videre til formannskapet i Selje, som skal diskutere saken førstkommende torsdag.

Vil ha oppstart fra nyttår

Stadlandet-politiker Gunn Sande (Sp) foreslår at man sikrer barnehageplasser for barna som trenger det fra og med nyttår.

– Vi må ha strakstiltak, sier politikeren om barnehagesituasjonen i kommunen.

Flere barn står uten barnehageplass, og Sande frykter at situasjonen vil føre til at familiene flytter.

– Det er familier som har sagt at de vil se seg om etter andre steder å bo hvis de ikke får plass. Om det skjer, betyr det at vi ikke har gjort jobben vår, mener Stadlandet-politikeren.

– Vi må få til en kortsiktig løsning fra nyttår. Skolen i ytre har blitt brukt som barnehage før, og for en kortere periode på seks måneder må man kunne leie skolen og bruke den som barnehage. Jeg mener vi må kunne planlegge for varige plasser, samtidig som vi er såpass smidige og hjelper folk når de trenger det, slår hun fast.

Utfordrende

Barnehagesaken skal opp i formannskapet i Selje førstkommende torsdag. Rådmann Ørnulf Lillestøl mener ikke barnehagesituasjonen er så prekær som flere skal ha det til. Han viser blant annet til at det ikke er alle av de åtte barna som trenger barnehageplass fra nyttår, og at enkelte har søkt om plass fra mars.

Rådmannen understreker også at det ikke er lagt inn midler i driftsbudsjettet til å finansiere et utvidet barnehagetilbud fra nyttår.

Videre skriver Lillestøl at man må planlegge barnehageplassene fra høsten 2018 ut fra hovedopptaket i mars. I det inneværende budsjettforslaget fra administrasjonen ligger det ikke inne en økning i driftskostnadene for barnehagene for neste år.

Saken skal behandles av formannskapet i Selje torsdag.