Vågsøy-ordføreren vil ikke kommentere uttalelsen fra rådmannen, men understreker at politikerne respekterer Selje sitt vedtak.

– Han må stå for sine egne uttalelser selv, og politisk så respekterer vi selvsagt vedtaket som ble gjort i Selje, sier ordfører Kristin Maurstad (Ap) og viser til at formannskapet i Selje i går bestemte seg for å si nei til en sammenslåing med kun Vågsøy.

Vedtaket førte til at Vågsøy-rådmann Knut Ove Leite kom med følgende kommentar til fjt.no i går:

– Du kan sitere meg på at de skal være glade for at noen vil ta ansvar for dem.

– Enkelte mener at vi lo av vedtaktet til Selje, men den latteren kom ikke fordi vi synes at vedtaket var noe å le av. Det var mer fordi vi vi nettopp hadde gjort et vedtak på å slå oss sammen med Selje, men de ville ikke gjøre det samme med oss, sier Maurstad.

– Vi hadde gjort forskjellige vedtak, og lo av det. Det var ikke en hånlig latter om Selje-vedtaket, understreker hun.

– Jeg håper ikke at (kommentaren fra rådmannen) vil påvirke samarbeidet fremover, sier hun.

Selje-politiker og kommunestyremedlem Kenneth Brandal (H) har tidligere i dag uttalt at han lurer på om noen av politikerne i kommunestyret i Vågsøy også kan dele holdningene til rådmannen. Det mener Maurstad ikke er tilfelle.

– Det er ikke en holdning som er blant politikerne, nei. Vi respekterer vedtaket, men er litt uenige om størrelsen en fremtidig kommune bør være på. Det er snakk om forskjellige prioriteringer og meninger.

Flere har reagert på kommentaren fra Vågsøy-rådmannen. Du kan lese mer om saken her: