Foreldre raser mot det de mener er nok en halvveisløsning for Holvik barnehage.

– Vi er blitt utsatt for den ene nødløsningen etter den andre. Alt har blitt gjort halvveis i alle år, og nå skjer det samme igjen, sier Heidi Rønhovde, leder for foreldreutvalget ved Holvik barnehage.

Sist uke ble det kjent at politikerne igjen har bevilget for lite penger til å utbedre Arbeidstilsynets pålegg i barnehagen, og Rønhovde sier hun har sett seg lei på at barnehagen gang på gang blir nedprioritert.

– Alt har alltid blitt gjort halvveis her. Det er jo flott at det blir gjort noe nå, men det løser ikke hele problemet, sier foreldreutvalgslederen oppgitt.

Hun viser til at de 3,85 millioner kronene som er bevilget til utbedringen kun dekker nedre del av barnehagen, og at tegningene fra Nordplan viser at det ikke er nok plass til å samle begge avdelinger på dette planet. Det betyr at det ennå er uvisst hvor de 18 barna som går i den øvre avdelingen skal være når barnehagen stenges for ombygging 1. august.

Vil ha fullverdige løsninger

Forelder Ronny Silden Totland mener det er to ønskelige alternativer for barnehagen i Holvik.

– Vi hadde først et ønske om å få alle barna på én etasje, men nå viser det seg at ikke blir mulig. Det andre alternativet er å legge ned barneskolen og få en større barnehage i Holvik som kan dekke fremtidige behov, sier Silden Totland og legger til:

– Vi må jobbe for vekst her i kommunen, ikke nedbygging. Jeg har hørt om flere som vegrer seg for å flytte tilbake til Vågsøy på grunn av usikkerheten rundt barnehager og skoler.

Stor usikkerhet

Det er stadige diskusjoner blant personalet ved barnehagen om hva som skjer videre, forteller pedagogisk leder Trude Lund.

Hun håper politikerne ser alvoret i situasjonen.

– Det er helt uforsvarlig å drive barnehage på denne måten. Jeg har ikke ord for hvor dårlige forholdene er her ute, sier Lund og viser til at avdelingen for de eldste barna blir drevet på skolekjøkkenet og det gamle sløydrommet.

– Barna må spise nista på gulvet hver fredag, for da har elevene skolekjøkken her. Sånn bør det ikke være, sier hun.