– Vi har mistet alt. Nå må vi være sterke, for det blir mye jobb fremover, sier Salah om situasjonen.

– Jeg kom til Måløy for to år siden uten noen ting. Nå føler jeg at jeg må starte om igjen, og vi må kjøpe inn alt på nytt, sier Salah og legger til at de ikke hadde forsikring.

– Familien min er livet mitt. Jeg er veldig lei meg for at vi har mistet hjemmet vårt, men jeg kan ikke gjøre noe med det nå. Det hjelper ikke å være trist. Vi må være sterke. Det går bra med oss, og det kommer til å gå enda bedre etter hvert, sier Salah.

Var alene da det brant

Kona til Salah, Fiton Samir, var alene i huset da det begynte å brenne 24. mai. Hun snakket med mammaen sin på telefonen da hun plutselig hørte lyder fra kjøkkenet. Da hun kom inn i rommet, så hun at det hadde begynt å brenne bak ovnen. Hun løp ut på baksiden av huset og fikk hjelp fra en nabo.

– Hun ble veldig redd og visste ikke hva hun skulle gjøre, sier Salah og forklarer at hun prøvde å bruke brannslukkingsapparatet, men at hun ikke fikk det til å fungere.

Har funnet seg nytt sted å bo

Med god hjelp fra Flyktningstjenesten i kommunen har Salah og familien nå funnet seg et nytt sted de kan bo fra midten av juni. De er midlertidig bosatt i et hus i Gate 5.

– Det er veldig bra at vi har funnet et nytt sted å bo, men det blir masse jobb med å skaffe oss nye ting til det nye huset, sier Salah og legger til:

– Det første jeg skal ordne er forsikring.