vg2 byggteknikk blir også tilbudt ved Måløy vidaregåande skule i 2016/17 etter at Fylkestinget i ettermiddag sa ja til å utvide rammen til de videregående skolene i fylket.

vg2 byggteknikk ved Måløy vidaregåande skule var blant tilbudene som fylkesrådmann Tore Eriksen mente ikke burde bli startet opp til høsten fordi søkertallene var for lave. Kun 6 primærsøkere søkte på de 12 plassene.

- Denne gangen var det rett og slett ikke mulig å holde oss innenfor rammene, sa utvalgsleder Karianne Torvanger (Ap) da hun presenterte saken i fylkestinget i dag.

Rektor Karl Ottar Rundereim ved Måløy vidaregåande skule kan konstatere at han kan tilby vg2 byggteknikk på skolen også fra høsten av. Foto: Sindre Blålid Kvalheim

Opplæringssektoren i fylkeskommunen har allerede fått en økning i bevilgningene på 3 millioner kroner i år, men denne summen var altså ikke nok til å dekke behovet som opplæringsutvalget mener finnes i Sogn og Fjordane. Tilleggsbehovet er på 185.000 kroner for høsten 2016.

- Vi har i mange år jobbet målbevisst med å få opp søkertallene på byggtilbudet. Vi er i ferd med å lykkes med det og da gir det et veldig dårlig signal å ta bort et tilbud som vi har jobbet så langsiktig med å få til, sa Alfred Bjørlo (V) fra talerstolen i Leikanger i ettermiddag.

- Grunnen til at dette er en sak er at det i søkertallene er 30 flere elever på vg1 i år enn det var i fjor, mens prognosene sa at vi ville få færre elever. Vi får håpe at vi får flere slike saker, sa Bjørlo.

Et enstemmig fylkesting sluttet seg til innstillingen fra hovedutvalget for opplæring.

Les saksframlegget her.