Kjell Stig Amdam har ikke opplevd maken til oppmerksomhet i sin 25-årige karriere som bildekunstner som han nå har på grunn av et skarve stykke eplekake.

– Det har blitt Norges mest berømte kakestykke dette, smiler Kjell Stig Amdam etter at også Norges største avis, VG, kommenterte det absurde i eplekakesaken sist helg.

– Det er jo en ære å bli tegnet av Roar Hagen på kommentarplass i VG. Det er mer oppmerksomhet enn jeg har fått på mine 25 år som bildekunstner og for min samlede kunstproduksjon, sier han, og mener vi bør ha litt humor i det hele.

Amdam er overveldet av tilbakemeldingene han har fått de siste fire ukene etter at Fjordenes Tidende omtalte saka først onsdag 7. august.

– Jeg burde jo egentlig ansatt denne personen som sendte bekymringsmelding til Mattilsynet som min PR-rådgiver, for maken har jeg ikke opplevd. Det har vært så himla kolossalt, sier Amdam.

Han tror det har mindre med kake, og mer med tradisjonelle norske verdier å gjøre.

– Jeg tror det er det som ligger i bunnen. Det beste i norske verdier og tradisjoner. Dette med å åpne døra og sette over kaffekjelen. Det å ta imot folk som har reist langt og være hyggelige mot dem som kommer, sier han.

Kunstneren synes det er synd om vi nå beveger oss mer mot et overvåkingssamfunn der gjestfriheten blir borte.

Hele saken står i papirutgaven fredag 30. august.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende