Det har snart gått ett år siden Selje Hotel sto i fyr og flamme, og lite har skjedd med brannruinene på tomta. Deler av hotellet er intakt, men har fått røyk- og vannskader som følge av flammene. Romfløyen er totalskadd som følge av brannen.

Prisen på opprydning

Seljeværingene har begynt å bli utålmodige. Nylig skrev ordfører Stein Robert Osdal (KrF) og rådmann Ørnulf Lillestøl et leserinnlegg i Fjordenes Tidende der de ba innbyggerne om å være tålmodige om den videre prosessen rundt hotellet.

Rapporten skal blant annet avdekke hvor mye det vil komme til å koste for å rydde opp branntomta, har Selje-ordfører Stein Robert Osdal tidligere uttalt. Miljørapporten som skal kartlegge kostnadene koster 43.000 kroner. Det er Selje kommune som tar regningen.

Når man får slått fast hvor mye det vil koste å rydde opp tomta, håper Heggen at prosessen vil gå fortere. Han har vært i dialog med flere investorer som er interesserte i å kjøpe hotellet. Noen av dem har trukket seg underveis.

– Hvem er det som har ansvar for å rydde opp tomta?

– Selskapet har ansvaret, men konkursboet til selskapet trenger ikke å ta det ansvaret. Da er spørsmålet om det er noen andre som føler seg kallet til å ta ansvar. Det er det som gjør det komplisert. Ingen vil ta kostnadene det medfører, sier Heggen om situasjonen.

Tidligere i år ble Frimannsbuda, som tidligere tilhørte AS Selje Hotel, solgt for 3,5 millioner kroner. Disse midlene skal gå til nedregulering av pantekravet Sparebanken Vest har i selskapet. Bobestyreren forteller også at den tidligere styrelederen, som eide 50 prosent av aksjene, i egenskap av å være aksjonær ikke har noen ansvar for opprydningen.