Natt til onsdag oppsto det en brann i Domkirken i Bergen, knapt en måned etter kirkebrannen i Måløy. Nå samarbeider Hordaland og Sogn og Fjordane politidistrikt om å se på likheter mellom de to kirkebrannene.

- Vi etterforsker om det finnes noen likhetstrekk med brannen i Sør-Vågsøy kirke i Måløy, og den som skjedde i Bergen nå nylig, sier Tor Sæther, fungerende lensmann i Vågsøy kommune.

Utover det at de to politidistriktene er i kontakt med hverandre angående kirkebrannene, ønsker ikke Sæther å utdype hva dette samarbeidet går ut på.

- Men vi holder alle muligheter åpne. De to brannene trenger nødvendigvis ikke å ha noe med hverandre å gjøre, men vi utelukker det heller ikke, understreker Sæther.

Brannen i Domkirken i Bergen var ifølge Bergens Tidende også trolig påsatt, og i likhet til kirkebrannen i Måløy oppsto brannen utenfor kirkedøra.

Det var i 01-tiden natt til onsdag at brannvesen og politi rykket ut til Domkirken i Bergen, der en automatisk brannalarm var utløst. Det ble observert både røyk og flammer ved en dør på baksiden av kirka, melder Bergens Tidende.

– Vi var der etter få minutter, og det ble avdekket et branntilløp som nokså kjapt ble slukket av brannvesenet, sier operasjonsleder Erik Hole i Hordaland politidistrikt til avisen.

– Det er virkelig trist, sier kirkeverge Anne Gry Fløien i Vågsøy kommune om brannen.

Domprost Jan Otto Myrseth sier til avisen at han synes det er ubegripelig at noen vil tenne på kirker.

– Det må være forvirrede mennesker, sier han.

Kirkevergen i Vågsøy sokneråd sier hun er enig med uttalelsen fra Myrseth.