– Maskeballet har alt en opera skal ha, og appellerer til alle sanser, sa Nils Gjerland på premieren på Nordfjordeid onsdag.

Gjerland, avtroppende leder i Hovedutvalg for kultur, stod for den offisielle åpninga av årets hovedoppsetting i Opera Nordfjord, Verdis Maskeballet.

Han har sett alle Opera Nordfjord sine 18 forestillinger, og hadde sine ord i behold: Maskeballet var ei fryd for øyne og ører. Vakker sang og musikk, grasiøs dans, fantastisk flotte kostymer og kulisser, og ikke minst mye dramatikk gjorde dette til ei festforestilling.

– Stor opera

– Dette var en klassiker som har i seg alt en forbinder med en stor opera, med mye dramatikk. Alle ingrediensene var der, og jeg syntes dette var voldsomt flott, sier Gerd Kjellaug Berge fra Selje.

– Her får vi den fine blandinga av de store stjernene, og de som representantene for Den Norske Opera og ballett på premierefesten kalte «de proffe amatørene», sier Berge, som er nestleder i operastyret.

Hun syntes høydepunktet kom i siste akt, der en fikk heile bredden av aktører, med fantastiske kostymer og masker, solister, dansere, det store amatørkoret og ikke minst det dyktige orkesteret under ledelse av Michael Pavelich.

– Prestasjoner til å få frysninger på ryggen av, sier hun.Berge berømmer også det gode samarbeidet mellom nasjonaloperaen og Opera Nordfjord. Maskeballet er en samproduksjon mellom disse.

Det er fortsatt mange ledige billetter, og Berge oppfordrer folk om å benytte sjansen til en fin operaopplevelse.

Trofast publikum

Flere vi snakker med blant publikum sier de har sett de fleste oppsettingene til Opera Nordfjord, og gleder seg til hver ny forestilling. Blant disse er Anne Strømnes, Edle Iversen og Ragnhild Fimreite fra Måløy.

– Vi er alltid tidlig ute og sikrer oss billetter, sier Strømnes.

Iversen sier de er begeistra over flinke sangere, flotte kostymer og kulisser. Strømnes legger til at opplevelsene er blitt enda bedre etter at en flikk det flotte operahuset.

– Og så er det ekstra kjekt at en faktisk ikke trenger reise lenger enn til Nordfjordeid for å oppleve opera av så høy klasse, sier Fimreite.