Elvisfestivalen i Måløy fikk tildelt den ærefulle Elvis tribute-konkurransen i fjor, men rakk den gang ikke å arrangere. Denne sommeren derimot, er Helge Hjelle og resten av styret klare for å ta imot konkurrerende Elviser fra hele verden.

– Dette er første gang konkurransen er i Norge, og i Måløy. Vi blir den minste byen i verden som har arrangert konkurransen, forteller en henrykt Hjelle.

Festivalsjef Helge Hjelle presenterte nylig nyheten i Måløy. Foto: Louise Nygaard

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Elvis Presley Enterprises og vinneren i Måløy vil representere «The Norwegian Elvis Festival» i Memphis, USA.

Det er totalt 15 byer i verden som får arrangere konkurransen, ni av dem er i USA, to i Canada og to i Europa, med Blackpool i England og Måløy i Norge.

– Det er klart at det er spesielt når Måløy står sammen på lista med byer som Las Vegas og Tupelo, sier Hjelle.

Her står Måløy oppført på programmet. Foto: Louise Nygaard

– Det betyr at vi blir lagt merke til der borte.

Enda større Elvisparade

En effekt av konkurransen er at det under Elvisfestivalen vil være en enda større Elvisparade enn vanlig.

For selv om ingen av deltakerne i tribute-konkurransen skal delta i selve festivalen, skal de alle være med i den kjente paraden.

– Paraden blir stor i år. Vi trenger derfor 20 åpne amerikanske biler, forteller Hjelle.

Paraden er et populært innslag i Elvisfestivalen, og kjører gjennom «Elvis Presley Boulevard», bedre kjent som Gate 1.

Påmeldte fra Australia

Allerede har det begynt å tikke inn påmeldinger fra utlandet, av Elvis tribute-artister som ønsker å konkurrere i Måløy.

– Vi har fått påmelding alt fra Australia, kan Hjelle fortelle.

Det er plass til totalt tolv konkurrerende artister. Dersom en får inn flere påmeldte enn dette, vil en gjennomføre en utvelgelse basert på musikkvalitet, ifølge festivalsjefen.

Denne statuetten skal deles ut til vinneren av konkurransen. Den er faktisk håndmalt av Anita Bjerkås Olsen. Foto: Louise Nygaard

Konkurransen vil foregå samtidig som Elvisfestivalen den 1.–3. august, selv om konkurransen er et separat arrangement fra selve festivalen.

Konkurransen foregår i teltet torsdag og fredag, med finale lørdag. Da skal den beste Elvis tribute-artisten skal kåres av seks dommere, der to vil være lokalt fra Måløy.

Samarbeid med lokalt næringsliv

Hjelle forklarer at det har vært viktig for Elvisfestivalen å samarbeide med lokalt næringsliv, når det nå kommer flere tilreisende til Måløy denne sommeren.

Selve konkurransen er for det første sponset av Coast og Sparebanken Vest.

– Det betyr at vi ikke trenger å ta påmeldingsavgift, forklarer en takknemlig Hjelle.

Når artistene ankommer Måløy mandagen, er det det lokale reisebyrået Bennet Måløy som står for reisen. Artistene skal også bo på hotell i Måløy, hvor de fraktes til og fra øvingslokalet i Nordfjordhallen.

Elvisfestivalen har laget flere videopresentasjoner som viser hva Måløy og området i nærheten kan by på av natur og opplevelser for tilreisende.

Blant annet er det planlagt en konsert på toppen av Loen Skylift i Stryn, onsdagen før festivalen starter.

– Det er et stort apparat i sving over en hel uke, sier Hjelle.