– Det er klart at Stad skipstunnel vil åpne for store muligheter med å forlenge den ruta vi trafikkerer i dag. Da kan vi inkludere Ålesund som endestopp, og det vil jo helt sikkert være en fordel for de reisende, sier kapteinen om bord hurtigbåten.

Begge de to Norled-ansatte ser klare fordeler ved å bygge en skipstunnel gjennom fjellet.

– Med det været som kan være her er det en stor fordel med å ha en skipstunnel. Spesielt innenfor brønnbåtnæringen. De har daglige seilinger og ikke all verdens store båter, sier Nilsen.

– Man har jo hatt mange situasjoner rundt Stad som har vært skikkelig nære på. Hurtigruten fikk for eksempel motorstopp der i dårlig vær. Så det må være en gledens dag for alle som har tilknytning til sjøen, og for folk i området her, sier Nilsen om skipstunnel-nyheten.

Knytte lokalsamfunn sammen

Regionsjefen for hurtigbåter i Norled Bjørn Egil Søndenå sier til Sunnmørsposten at en rute mellom Bergen og Ålesund vil være positivt på flere måter.

Før man kan opprette en slik rute må fylkespolitikerne gi grønt lys, ifølge Søndenå.

– Vi kan frakte passasjerer i hurtigbåt mellom destinasjoner, slik at de kan få en tur gjennom tunnelen – for eksempel med hurtigbåt fra Ålesund til Flåm, sier han.

Les mer: