– De fleste av våre spillere er positive til et samarbeid med Tornado Måløy. I dag klarer vi å «skrape sammen» nok spillere til kampene, men treningshverdagen blir mye bedre om man kan ha flere spillere og mer trøkk på trening, sier Skavøypoll-spiller Rune Solvang.

Som Fjordenes Tidende skrev fredag er Tornado Måløy og Skavøypoll i dialog med tanke på et mulig samarbeid fra neste sesong. Det som diskuteres er samarbeid på seniornivå, og samarbeid om ett eller flere av de eldste aldersbestemte lagene i klubbene.

– Jeg kan bekrefte at klubbene skal møtes tirsdag for å diskutere mulighetene for et samarbeid fra 2018, sier leder i Tornado Måløy Fotballklubb, Leif Magne Gil.

– Det er utelukkende et positivt initiativ og jeg tror de fleste spillerne er åpne for det. Det er først og fremst treningshverdagen vi trenger å forbedre, men dette vil selvsagt også kunne gi oss en sterkere førsteellever på kort sikt, sier Pleym Evensen. Han presiserer at han ikke mener at TMFK er avhengige av et slikt samarbeid, og mener det i første omgang bør begrense seg til seniorfotballen.

– Det må skje mer

Da Tornado FK og fotballgruppa i Måløy IL ble slått sammen 1. januar 2003 hadde den nye klubben en klar målsetting om å returnere til 2. divisjon der Tornado i sin tid spilte som det nest beste laget i fylket. Nærmere enn da TMFK tapte kvalifiseringskampene mot Jevnaker i 2010 kom man aldri.

Rune Solvang, som spilte for TMFK i 2005, men som har vært en sentral brikke for Skavøypoll i en årrekke, er klar på at det krever mer enn å slå sammen de to lagene for å løfte Vågsøy-fotballen.

– En kan ikke slå sammen de to troppene og tro at det automatisk betyr at ting blir så mye bedre. Det må skje mer. Det handler om trenere, økonomi, sponsorer og hele det administrative opplegget i klubben, mener Solvang, som for øvrig spilte sin siste kamp for Skavøypoll lørdag.