Det er klart etter at Vågsøy Høyre og Vågsøy Arbeiderparti søndag kveld har gjennomført møter i forkant av mandagens felles formannskapsmøte med Flora i Florø.

Høyres møte var ferdig i halv ti-tiden søndag og gruppeleder Morten Hagen bekrefter overfor Fjordenes Tidende at deres tre representanter i formannskapet vil si ja til intensjonsavtalen om en sammenslåing med Flora. I tillegg til Hagen selv er Therese Sæbøe-Strand og Anett Berg Høyres representanter i formannskapet.

"Medlemsmøtet gir formannskapsmedlemmene fullmakt til å stemme ja i spørsmålet om kommunesammenslåingen med Flora i formannskapsmøtet 20.03.2017"

Med ja-stemmer fra Høyre og Arbeiderparti-duoen Kristin Maurstad og Frode Kupen mandag er man allerede sikret et flertall for sammenslåing i formannskapet mandag. I tillegg fortalte Edvard Iversen (V) tidligere denne uken at han vil si ja til en sammenslåing. De resterende formannskapsmedlemmene Nils Myklebust (Sp), Betty Hessevik (Sp) og Hogne Bleie (Frp) er ventet å si nei til intensjonsavtalen tirsdag. Senterparti-duoen har klart slått fast at de er motstander av en sammenslåing med kun Flora, mens Hogne Bleie uttalte til Fjordenes Tidende tidligere denne uken at også han heller mot et nei.

** Vågsøy kommune bekrefter søndag kveld at de ordinære medlemmene Amund Gotteberg (H), Kristian Skibenes (H) og Daniel Gangeskar (V) alle har meldt forfall til kommunestyremøtet torsdag hvor Vågsøy kommune skal si ja eller nei til en sammenslåing med Flora. Trioen erstattes av varamedlemmene Mats Brunsvik (H), Kjell Gunnar Tennebø (H) og Torstein Hagen (V).

fjt.no sender direkte fra det felles formannskapsmøtet i Flora samfunnshus mandag fra klokken 09.00.