– Vi ser på alle muligheter, sier Sverre Søraa om planene for bruk av fyllingen i sentrum.

Coast Seafood og Måløy Eiendomsutvikling eier hver 50 prosent av det nyetablerte selskapet Coastline Property AS, der Sverre Søraa står oppført som styreleder og Svein Skibenes som kontaktperson.

Selskapet ble registrert i midten av april.

Det var NRK som først omtalte saken på radio. Til NRK fortalte eierne at de vurderer å bygge nytt hotell på tomten.

Overfor Fjordenes Tidende utdyper Søraa at de vurderer alle muligheter, og målet er å skape aktivitet.

– Vi har nå fått midler til et forprosjekt til fyllingen i sentrum. Her skal vi utrede og se hvilke muligheter som ligger her, og forslaget er å sette opp et multifunksjonelt bygg. Da vil vi egentlig vurdere alle muligheter. Det kan være å leie ut rom, det er spilt ut hotell kombinert med kontor, se på mulighetene å ha en kulturdel som kan være med, eller ha leiligheter i kombinasjon med et slikt bygg. Dette er det vi skal finne ut av nå, forklarer Søraa.

De har allerede investert 5,5 millioner kroner i tomta – et beløp noe høyere enn opprinnelig planlagt.

– Og dessverre har det tatt litt lengre tid enn vi ville antatt. Men nå er vi i gang og ser på mulighetene for å få til noe her, forteller Søraa.

Selskapet ser nå mot Ulsteinvik og Herøy, der to nærliggende hotell er kommet opp i senere tid.

– Vi vil nok se på hvordan de har organisert seg og lignende. Så kan vi kanskje dra veksler ut ifra dette i forprosjektet, sier han og mener det er viktig å kunne få opp aktivitet i området.

– Og da må vi forene alle de kreftene vi kan i Vågsøy kommune for å få dette til. Fokus nummer en nå er å få opp et prosjekt på denne tomten, slår han fast.

Prosjektet har totalt fått 250.000 kroner i støtte fra Nordfjord Vekst. Bente Jørgensen i vekstselskapet forklarer at det er en todelt støtte Coastline Property AS har mottatt.

– Coastline Property AS har fått 100.000 kroner fra kommunalt næringsfond i Vågsøy. I tillegg hadde vi noen omstillingsmidler fra Måløy Vekst-perioden som ikke er brukt opp. Det er hentet 150.000 kroner fra de gamle midlene til prosjektet, utdyper Jørgensen.

Jørgensen og Vekst-selskapet er svært positive til planene til Coastline Property AS.

– Vi er veldig fornøyd med at det skjer noe i sentrum og at en tar grep om utviklingen. Det setter vi stor pris på. Dette er med på å skape utvikling og vekst, og i selskapet sitter kapitalsterke personer som har mulighet til å skape et eller annet på denne tomten. Håpet er at det kan gi et flott bygg, aktiviteter og forhåpentligvis arbeidsplasser på sikt, sier Jørgensen og forteller at Nordfjord Vekst ser frem til å få vite mer om utfallet i forprosjektet til Coastline Property AS.

– Nå tar de ballen videre og vi har troen på at de får til noe veldig bra, slår hun fast.

– Dette er et kjempeviktig tiltak for Måløy sentrum. Det er viktig fordi det skaper aktivitet og kan på sikt gi arbeidsplasser, sier daglig leder i Nordfjord Vekst Randi Paulsen Humborstad fornøyd.