Fungerende avdelingsdirektør Margot Åsebø i Statens Vegvesen sier de jobber med å få på plass ferje mellom Smørhamn og Kjelkenes.

Det var i går, onsdag, at en tilhenger med 16.500 liter bensin gikk i fjellveggen i Skatestraumtunnelen i Bremanger kommune. Tilhengeren hadde løsnet fra en av trailerne til Måløy Havneservice. 13 personer reddet seg ut av tunnelen, og ingen ble hardt skadet. Skatestraumtunnelen, som er en undersjøisk tunnel, har siden vært stengt. Nå jobber Statens Vegvesen på spreng for å få opp ferjerute mellom Smørhamn og Kjelkenes.

– På grunn av en feil på kaia på Kjelkenes, har vi sendt ut folk for å reparerer den i dag. Vi håper at dette vil gå greit og vi vil bestille ferje så snart ferjekaien er klarert, forteller Åsebø til Fjordenes Tidende.

Når ferjen er på plass igjen, vil en kunne reise Stårheim-Isane, Måløy-Oldeide og Smørhamn-Kjelkenes.

Statens Vegvesen følger nå med på trafikken, særlig på Stårheim-Isane for å se om ferjen klarer å håndtere den økte trafikken. Ifølge Åsebø har ikke den økte trafikken skapt kø på Oldeide-Måløy ferja foreløpig.

– Hvordan var det for dere i Statens Vegvesen i går?

– Det har vært veldig rolige dager helt til dette skar seg i går. Det ble rimelig hektiske tider, men folk stiller opp selv om de er på ferie. Vi har en viss erfaring med, om ikke akkurat dette, men med å håndtere slike situasjoner. Det er en del av jobben vår, sier Åsebø.

Les alle Skatestraumtunnel-sakene her: