Lørdag åpnet dørene til loppemarkedet på Raudeberg igjen. Denne gangen med familien til Turid Breidalen som arrangør.

De hadde lovet moren før hun døde å arrangere et digert loppemarked der inntektene skulle gå til å realisere Ugleparken i Måløy, Turids store drøm.

Det strømmet til folk for å se på loppene til Turid Breidalen. Foto: Svanhild Breidalen

Alle Turids lopper var sortert og satt fram til gjenåpningen av loppemarkedet, og godt bevarte skatter fra hennes hemmelige lager fikk for første gang muligheten til å få et nytt hjem.

Og folk lot ikke vente på seg.

Utenfor loppemarkedet på Raudeberg stod folk i lang kø nedover fortauet en halvtime før dørene åpnet. Også i bilene satt det folk og ventet. Foto: Arne Åsebø
De som stod i kassa fikk mye å styre med, ettersom det stadig var kø for å betale. Foto: Louise Nygaard

– Folk begynte å stille seg i kø en halvtime før vi åpnet. Flere satt og ventet i bilene sine, mens de mest ivrige sto ute i regnet, forteller Arne Åsebø, en av svigersønnene til Turid Breidalen.

Arne Åsebø sier det gikk i ett fra start. Foto: Louise Nygaard

De neste timene strømmet flere og flere til.

– Det har vært fullt hus her. Og da mener jeg fullt, sier Åsebø.

Blant dem som tok turen var både nære og bekjente av Turid Breidalen, de som delte hennes entusiasme for lopper og de som i hovedsak var der for å gi sin støtte til ugleparken.

De aller fleste hadde vært på Breidalens loppemarked flere ganger før, og var glad for at det lørdag var åpnet opp igjen. Sist gang var i desember.

Da loppemarkedet åpnet fylte lokalet seg raskt. Foto: Svanhild Breidalen

– Det er veldig kjekt. Vi har gått og ventet på det. Vi var her en halvtime etter det åpnet, men da var det så fullt at vi måtte snu i døra, forteller Anette Halsør.

Hun tok turen sammen med sønnen Ruben (8), som i likhet med Turid samler på fugler. Lørdag fikk han med seg to fugleskulpturer til samlingen sin fra loppemarkedet.

Ruben (8) plukket ut to fugler til samlingen på rommet. Foto: Louise Nygaard

Lenger inne i lokalet hadde Emilie Thomsen funnet seg noe kjekt.

– Sims 3, ler hun.

– Vi er her for å støtte ugleparken. Så er det alltid kjekt å se hva man finner. Vi har vært her i 40 minutter allerede, så tiden går fort, forteller Thomsen.

Emilie Thomsen og Emil Hammersvik Vederhus synes det var kjekt å se alt som fantes inne på loppemarkedet. Foto: Louise Nygaard

En annen som fant lopper, var Eldbjørg Endal. Hun hadde reist fire timer fra Lepsøy for å få med seg loppemarkedet på Raudeberg. Det er heller ikke første gang.

Endal innrømmer at det er litt blandede følelser ved å være her i dag, uten at Turid er der. Hun er god venninne med søsteren til Turid, og kjente derfor også Turid veldig godt.

– Det er litt vemodig rett og slett, sukker hun.

Eldbjørg Endal fant seg blant annet en fin tekanne. Foto: Louise Nygaard

Men at inntektene skal gå til ugleparken, er hun veldig takknemlig for.

– Det blir jo en minnepark for Turid. Det er helt på sin plass.

Og det kan se ut som det vil komme inn noen penger fra folkemengden.

– Bordet var helt fullt av premier da jeg startet, sier Ask Åsebø (13) som solgte lodd inne på loppemarkedet.

Ask Åsebø solgte unna en god del lodd lørdag. Foto: Louise Nygaard

Bordet han viser til er premiebordet for loddvinnerne.

– Det er veldig fint at det har kommet så mye folk. Vi har jobbet med dette lenge. Det er også veldig fint å tenke på at det kommer en uglepark. Mormor sin drøm var jo å få den, sier trettenåringen.

Øystein Hunnes, den andre svigersønnen til Turid, har også vært med på å lage til det store loppemarkedet. Han forteller at flere også har valgt å donere litt ekstra i kassa, for å gi til ugleparken.

Øystein Hunnes er en av svigersønnene til Turid Breidalen, og har stått på sammen med resten av familien for å lage til kjempe-loppemarkedet. Foto: Louise Nygaard

– Det er en del som pruter opp, og det er bra. Mange nevner at de egentlig ikke trenger noe, men at de vil gi til uglefjellet, sier han.

Lørdag kveld skal familien starte jobben med å telle opp pengene de har fått inn.

Foto: Louise Nygaard