Andre etasje i Måløy Brygge kan bli gjort om til undervisningssenter for norskopplæring av flyktninger.

Vil ha en tiårig leieavtale

Rådmannen foreslår en tiårig leieavtale med Måløy Brygge. Dermed kan tiden med butikker i andre etasje være over for godt.

– Vi må tilpasse oss etter de kravene kommunen har stilt for undervisningslokaler, sier Øvstetun, og poengterer at dette vil bli en eventuell diskusjon og et tett samarbeid med kommunen.I sakspapirene nevnes det blant annet at særlig gangarealet er stort, og at det er ønske om eget toalettområde.

Håper på klarsignal

Hvor mye kjøpesenteret potensielt vil tjene på avtalen, ønsker ikke Øvstetun å kommentere. Hun sier imidlertid at de har et langsiktig perspektiv, og at utleien vil være gunstig for Måløy Brygge og butikkene i senteret.

Ifølge Øvstetun er det sagt fra kommunens side at lokalet må være klart til høsten 2016. Saken skal behandles i formannskapet i Vågsøy torsdag 21. januar.

Fikk inn tre ulike forslag

Da Vågsøy kommune lyste ut at de hadde behov for nye lokaler, fikk de inn tre tilbud. Dette var fra Gangsø Møbel AS i Gate 1, der man tidligere hadde møbelforretning, andre etasje av Måløy Brygge, samt hermetikkfabrikken Firda Canning.

Ifølge sakspapirene vil kostnadene med husleie, strøm og renhold doble seg i forhold til dagens kostnader, men rådmannen påpeker at merkostnadene vil dekkes gjennom økte inntekter fra økt aktivitet. Rådmannen skriver videre at elevtallet trolig vil økes, men at det er vanskelig å angi hvor stor økningen vil bli per i dag.