To måneder etter den tragiske dødsulykken i Selje nærmer politiet seg slutten av etterforskningen.

Etterforskningsleder Øystein Ruud har tidligere uttalt at politiet trolig aldri vil finne den nøyaktige årsaken til ulykken.

Svar fra Statens vegvesens ulykkesgruppe og obduksjonsrapporten viser at verken høy fart, standarden på bilen eller dårlige værforhold kan ha vært en faktor i ulykken.

Nå venter politiet på svar fra en analyse av mobiltrafikken i området fra kvelden da ulykken skjedde.

– Slike analyser er rein rutine, og vi vil bruke svarene til å sjekke de opp mot andre opplysninger vi har, samt få bekreftet tidspunktet for da ulykken skjedde, forteller Ruud til Fjordenes Tidende.

Det var tenåringene Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19) som omkom i ulykken, da bilen de begge var om bord i kjørte utfor veien langs fv. 618 ved Røyrvikneset, nord for Flatraket i Selje kommune. Obuksjonsrapporten viser at de begge døde av drukning.

Bilen ble funnet på ni meters dyp i sjøen fredag 6. november. Da hadde de to elevene vært savnet siden onsdag kveld. Ifølge politiet skulle ungdommene vise to bekjente veien fra Selje til Måløy.

Ruud har tidligere uttalt at det er usikkert om man noen gang kommer til å finne årsaken til utforkjøringen.

– Farten er ikke ansett som høy på ulykkesstedet, og er anslått til å ha vært på mellom 70 og 75 kilometer i timen. Det er heller ingen feil på bilen som kan være årsaken til at den kjørte ut av veien. Værforholdene kan heller ikke ha spilt noen rolle i ulykken, sa Ruud til Fjordenes Tidende i desember.

Sikkerhetsbelte var i bruk da bilen kjørte utfor veien, og ifølge etterforskningslederen var det Wahid Babaie som kjørte bilen. Politiet kan foreløpig ikke si noe om det eksakte tidspunktet for dødsfallet.

Babaie sto som eier av bilen, og hadde den ute for salg på finn.no. I salgsannonsen sto det blant annet at de to frontvinduene verken kunne rulles opp eller ned.

– Vi har sjekket dette med vinduene, men vil ikke kommentere det ytterligere, sa Ruud i desember.

De to tenåringene ble sist observert onsdag 4. november, og flere vitner har sett bilen foreta flere forbikjøringer den samme kvelden. Men ifølge Ruud skal dette ha skjedd tidligere på strekningen. Han påpeker at det er ingenting som tyder på at andre biler var involvert da ulykken skjedde.

Les mer om dødsulykken i Selje her: