Arbeiderpartiet sier nei til en avvikling av Holvik skule etter at de har fått garantien de trenger for å på ny foreslå en større oppgradering av barnehagen i bygda.

– Vi har sagt fra om at vi står ved avtalen og vi vil stemme for at det bygges to barnehageavdelinger i Holvik, sier ordfører Kristin Maurstad (Ap) til Fjordenes Tidende mandag.

– Da går dere ikke videre med avviklingen av Holvik skule?

– Det blir en konsekvens av det, ja.

Stemmer samla

På folkemøtet kunne imidlertid Helen Hjertaas og Terese Gjerde (begge vararepresentanter for Ap i kommunestyret) meddele at partiet ikke vil gå for en nedleggelse av skolen så lenge samarbeidspartiene sier ja til å bruke 9,7 millioner kroner på en full utbygging med to avdelinger i Holvik barnehage.

– Har dere kommunestyrerepresentanter i partiet som mener Holvik skule bør legges ned?

– Hva vi diskuterer internt holder vi for oss selv.

– Men dere vil stemme samlet på torsdag?

– Det har ikke vært sagt noe annet, nei.

– Helt fantastisk!

Kommunestyremedlem Geir Oldeide (Rødt) var storfornøyd da Hjertaas og Gjerde på folkemøtet slo fast at de vil legge bort tankene om skolenedleggelse, så lenge barnehagen ikke mister én avdeling.

– Jeg tolker dette som at vi faktisk er enige. Bare vi står ved det vi har sagt, så vil Arbeiderpartiet gjøre det samme og da har vi flertall igjen. Jeg må ta deg i hånda, Helen. Dette betyr også at vi får en skikkelig bra utbygging i barnehagen. Helt fantastisk!, sa Geir Oldeide (Rødt) på folkemøtet

Feil pengebruk

Langt mindre fornøyd er Vågsøy Høyre, som etter å ha først sett at flertallssamarbeidet de selv sto utenfor slo sprekker, nå ser at håpet om å endre skolestrukturen svinner.

– Det har tidligere vært sagt at innsparingspotensialet ikke var så stort. Nå har rådmannen sagt at det er 4 millioner kroner og vi mener at det er driftsmidler som kan brukes mye bedre på vegne av alle ungene, sier Morten Hagen (H).

Bør Holvik skule legges ned og elevene flyttes til Skram skole? Ja Nei Vet ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Bør Holvik skule legges ned og elevene flyttes til Skram skole? Ja 45% Nei 51% Vet ikke 4% Du har allerede stemt 1042 stemmer