De tre mennene som er siktet i overgrepssaken i Eid kommune har nylig vært inne til nytt avhør, men lensmann Webjørn Moa forteller at avhørene ikke forandret noe i etterforskningen.

– Nå begynner vi å nærme oss slutten i etterforsknignen, og vi må ta en vurdering på om det er ting vi har oversett. Avhøret med de tre siktede har ikke forandret noe, sier Moa.

Han mener politiet kan ha en konklusjon i løpet av oktober.

– Men vi har ennå ikke kommet fram til noen endelig løsning. Det som gjenstår er å finpusse det vi har samlet inn under etterforskningen, og gå gjennom hele saken for å se om det er noe vi har oversett. Vi må også snakke med politiadvokat Sissel Kleiven for å se hva hun mener om etterforskningen.

Politiet i Eid har avhørt oppimot 30 vitner i saken, og hadde på ett tidspunkt fem personer som arbeidet med saken. Nå er de nede i et par ansatte som jobber delvis med saken, kombinert med annet politiarbeid.

Det var søndag 19. juli at Eid lensmannskontor mottok en anmeldelse om at en 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt. Voldtektene skal ha skjedd på ulike tidspunkt og på ulike steder i løpet av helgen.

De siktede er tre gutter på 17, 19 og 19 år. Alle er fra Nordfjord, og ifølge Moa skal to av dem ha bekjentskap til hverandre.

Politiet har sett gjennom timesvis av overvåkingsvideo fra Nordfjordeid sentrum, men Moa vil ikke svare på om dette har vært til hjelp under etterforskningen.

Her kan du lese mer om overgrepssaken: