Det forteller ordfører Kristin Maurstad (Ap).

DIREKTE: Følg møtene mellom Selje og Eid.

Ordføreren er imidlertid klar på at hun kommer til å fokusere fullt og helt på Vågsøy-Flora i tiden fram mot kommunestyremøtet.

- Vi skal ta en drøfting på invitasjonen i møtet, men jeg ønsker ikke å gå mer inn på dette nå, sier Maurstad og legger til at hun synes det er vanskelig å si om brevet fra Selje og Eid vil ha noen påvirkning på utfallet i Vågsøy.

Les mer fra møtene i Fosnavåg her:

Invitasjonen fra Selje og Eid om nye forhandlinger mellom de tre kommunene ble sendt ut mandag kveld. Dersom Vågsøy sier nei til å gå inn i nye forhandlinger, står fremdeles intensjonsavtalen mellom Selje og Eid slik den er i dag. Under møtene i Fosnavåg har politikere både fra Eid og Selje snakket varmt om å få Vågsøy med i konstellasjonen.

Vågsøy har som kjent utarbeidet en intensjonsavtale med Flora, og kommunestyret skal stemme over saken torsdag.

- Det blir et spennende møte, og det blir på en måte mye opp til Høyre, sier Maurstad.

Vågsøy Høyre skal ha et gruppemøte tirsdag kveld der de skal diskutere avgjørelsen om kommunesammenslåing.

- Der vil vi også diskutere om og hvordan brevet fra Selje og Eid vil påvirke vår beslutning, sier Rolf Domstein (H), som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før kveldens gruppemøte.

- En utstrakt hånd

Sp-politiker Nils Myklebust i Vågsøy er kritisk til intensjonsavtalen med Flora og ser positivt på invitasjonen fra Selje og Eid.

- Jeg ser på det som en utstrakt  hånd fra Selje og Eid. Og så får vi se torsdag, om politikerne tar i mot den utstrakte hånda. Jeg mener det er dårlig om vi ikke går i forhandlinger, sier Myklebust.

Han ser også på invitasjonen fra de to nabokommunene som mer åpen enn tidligere.

- Det er ikke de samme betingelsene som har vært før. Det er et godt grunnlag, sier Myklebust.

- Det ville vært et demokratisk overgrep, mener Myklebust.

Partikollega og kommunestyrepolitiker Betty Hessevik forteller at hun er positiv til Vågsøy-Selje-Eid.

- Det er en god praktisk løsning. Vi har allerede interkommunale samarbeid på flere områder, og en sammenslåing vil gi oss en mulighet til å utvikle en hverdagskommune, sier Hessevik.