«Polljakrysset» er det farligste trafikkpunktet i Vågsøy. Nå ber kommunen Statens vegvesen om å innføre 40-sone og lage opphøyd gangfelt i krysset.

Krysset ligger langs riksveg 15 i Deknepollen og har blitt omtalt flere ganger tidligere, ettersom både Vågsøy kommune, politi og innbyggere har pekt ut området som trafikkfarlig for fotgjengere. De mener det særlig er farlig for barna som må krysse vegen for å komme til skole, barnehage og fritidsaktiviteter i området.

Statens vegvesen jobber nå med et forprosjekt for å finne nye løsninger for fotgjengere som ferdes rundt krysset. I mellomtiden ønsker Svoren at to strakstiltak innføres.

Først og fremst ønsker han at man reduserer fartsgrensa fra 60 til 40 kilometer i timen. Han ønsker også at man etablerer et opphøyd fotgjengerfelt i krysset.

– Statens vegvesen holder på med et forprosjekt for krysset, men om det skulle skje endringer, så vil det ta mange år. Vi har ingen å miste, sier Svoren, som mener strakstiltakene vil være med på å gjøre området sikrere for myke trafikanter som skal krysse vegen ved Polljakrysset.

– Når kommunen må innvilge skoleskyss til elever for en strekning på halvannen kilometer, så er det i seg selv en indikasjon på hvor alvorlig situasjonen er, understreker Svoren.

Han mener det eneste fornuftige er å iverksette midlertidige tiltak, og han ønsker at dette gjøres i påvente av nye løsninger. Han håper tiltakene kan bli innført i løpet av høsten.

– Vegkrysset skriker etter midlertidige tiltak. Jeg får telefoner fra foreldre som er bekymret for ungene som må stå og vente på å krysse vegen. Det er nesten så det er vondt å høre om det.

– Vi har ikke kommet fram til hva som er det beste å gjøre ennå. Vi ser utfordringene i krysset, og forstår veldig godt problemstillingen, forteller Bakke.