– Dette er fryktelig trist, og jeg tenker først og fremst på de pårørende, sier Maurstad etter den tragiske båtulykken der en tobarnsmor fra Vågsøy omkom. Navnet ble mandag frigjort i samråd med familien.

Det var lørdag morgen klokka 06.40 at nødetatene fikk melding om at den 30 fot lange fritidsbåten hadde kjørt på land ved øya Selja i Selje kommune. Kvinnen ble hentet opp av dykkere fra båtvraket etter at ektemannen varslet om ulykken. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet, og kvinnen ble sendt med helikopter til Haukeland universitetssjukehus. I en pressemelding noen timer senere betegnet sykehuset tilstanden til kvinnen som kritisk, og hun ble erklært død senere samme kveld.

Som følge av ulykken åpnet Sør-Vågsøy kirke mandag dørene for alle som følte at de trengte et sted å være sammen med andre eller å ha noen å snakke med. Kirka er en del av kriseteamet i kommunen og både sogneprest Mari Saltkjel og representanter fra kommunens kriseteam var til stedet.

– Mange er påvirket

Vågsøy-ordføreren opplever at kriseteamet og øvrig kommunal bistand har fungert som det skulle etter ulykken.

– Systemet til Vågsøy kommune har fungert på alle måter. Vi fikk på plass et kriseteam og fikk bistått med det vi kunne bistå med. Vi har hatt god dialog med skolene, kirken og andre aktører. Vi vil legge best mulig til rette for at de pårørende skal få den hjelpen de trenger, sier Maurstad.

Omkomne Ruth Elisabeth Silden (41) var ansatt i Vågsøy kommune.

– Det er mange som er påvirket av hendelsen. Det er en sorg i Vågsøy nå. Hun var et menneske mange kjente, sier ordføreren.

Ingen vitner

Nordfjord-politiet etterforsker den tragiske båtulykken. Innsatsleder Lasse Trosdahl forteller tirsdag til Fjordenes Tidende at de fremdeles avventer svar fra tekniske undersøkelser gjort av båten.

Ettersom det fortsatt er tidlig i etterforskningen, er politiet tilbakeholdne med informasjon de har hentet inn så langt.

Mannen som politiet antar var føreren av båten er ikke ferdig med sitt politiavhør. Det er en del vitner som har vært inne til avhør, men ingen av dem har sett selve ulykken.

– Vi prøver å få på plass en tidslinje for hva som har skjedd når, men det er ingen vitner til selve ulykken, understreker Trosdahl.

Innsatslederen opplyser også om at det er merker på land etter båtulykken.

– Vi kartlegger sporene, blant annet for å prøve å få et inntrykk av farten, sier Trosdahl.

Han legger til at politiet ikke er sikre på hvilket klokkeslett båten kjørte på land. Den første meldingen om ulykken kom fra AMK Helse Førde i 06.40-tiden lørdag morgen.

Her er alt om båtulykken: