Isak Myhre, Henrik Solvang, Scott Theodor Solheim Melsether og Lucas Storøy i bandet Dark Minds skal spille sin første store konsert på Strandfestivalen junior 8. juli.

– Det er ganske spennende, vi har ikke spilt for så mange folk før. Vi synes alle det er stort, sier vokalist Isak Myhre.

Han forteller at bandet har startet forberedelsene.

Denne flotte bakgrunnen får Dark Minds og alle de andre som skal spille på Strandfestivalen i sommer. Foto: Thomas Hagen/Galleri H

– Nå har vi øvd inn mange nye sanger, sier Myhre.

De har ikke lykkes i å finne et permanent øvingslokale ennå, men får lov til å øve i kulturhuset på Raudeberg i mellomtiden.

Vil la unge talent skinne

Tone Refvik i styret i Strandfestivalen sier de er stolte over å kunne løfte fram unge lokale talenter.

– Dette blir det nye unge lokale bandets første store opptreden, og det er kjekt at vi kan bidra med å få dem til å skinne.

Strandfestivalen junior går av stabelen på formiddagen lørdag 8. juli, og er et gratis tilbud for barn, unge og familier før hovedarrangementet sparkes i gang senere på kvelden.

Artister og sukkerspinn

I tillegg til Dark Minds vil publikum på juniorarrangementet også få se Pysjheltene på scenen.

MIL Cheer skal sammen med Andrea Santiago og Jørn Trollebø Kvalheim lage god stemning med framførelse av «Bli med-dansen».

– Vi oppfordrer alle barn til å bli med å synge og danse, sier Refvik.

Også Tone Andal stiller i år som i fjor, med sukkerspinn til barna og det blir salg av brus og kaffe.

Forberedt på regn

I fjor måtte Strandfestivalen junior flytte over til Nordfjordhallen på grunn av det dårlige været. Den erfaringen har arrangørene tatt med seg til årets festival.

– Vi har allerede avklart med Nordfjordhallen at vi kan flytte dit på kort varsel hvis det blir behov for det, sier Refvik.

– Ellers har vi vært veldig fornøyde med arrangementet og fått masse gode tilbakemeldinger, så vi satser på å kjøre det samme løpet i år.