Det er snart én uke siden 41 år gamle Ruth Elisabeth Silden omkom i en båtulykke ved øya Selja i Selje kommune.

Vågsøy lensmannskontor etterforsker saken. Den foreløpige obduksjonsrapporten var ventet denne uken, men har foreløpig ikke kommet. Politioverbetjent Nils Bakke ønsker ikke å kommentere etterforskningen annet enn at de fremdeles vet lite om den tragiske ulykken, der tobarnsmoren fra Vågsøy omkom.

  • Flere saker om båtulykken finner du nederst i artikkelen

Det var like etter klokken halv sju lørdag morgen at nødetatene fikk melding om fritidsbåten som kjørte på land ved Selja. Kvinnen ble hentet ut av vraket av redningsdykkere litt før klokken åtte samme morgen.

Mannen, som var den andre personen ombord, som klarte å redde seg ut av båten og fikk varslet om ulykken har vært inne til politiavhør to ganger. Han har også avgitt rutinemessig blodprøve som følge av båtulykken, og politiet venter på svar. Som en følge av at han har avgitt blodprøve, er mannen også automatisk siktet i saken, opplyser politioverbetjent Nils Bakke. Advokat Paul-Inge Angelshaug bekrefter overfor Fjordenes Tidende at han bistår mannen i saken.

Mye er uavklart

Nødetatene fikk som nevnt melding om ulykken like etter klokken halv sju lørdag morgen. Det nøyaktige tidspunktet for når båten kjørte på land er noe av det politiet håper å avdekke gjennom etterforskningen.

– Vi kan ikke si det (tidspunktet) helt sikkert på nåværende tidspunkt. Det ville være å spekulere, uttalte Bakke til Fjordenes Tidende tidligere denne uken.

Det var ingen vitner til selve båtulykken. Flere personer har imidlertid vært inne til vitneavhør, blant annet personer fra Selje, der de to personene som var involvert i ulykken oppholdt seg kvelden i forveien.

Mer om båtulykken: