Selv om flere i partiet er åpne for å legge ned Holvik skule, går trolig en samlet kommunestyregruppe fra Arbeiderpartiet inn for å bevare skolen.

- Jeg var en av de som var åpen for å legge ned Holvik skule før medlemsmøtet vårt søndag. Men flertallet av de 16 medlemmene som møtte ville holde seg til avtalen, sier leder Tove Lill Refvik Volle i Vågsøy Arbeiderparti.

Hun forklarer at før medlemsmøtet var flere av Arbeiderpartiet sine 6 representanter i kommunestyret innstilt på å bryte avtalen med samarbeidspartiene og legge ned Holvik skule.

- Det var nok til at den andre siden (les: Høyre og Venstre) hadde fått flertall i kommunestyret, bekrefter Refvik Volle.

Flertallet av medlemmene som møtte på medlemsmøtet ønsker imidlertid at løftet om å opprettholde skolestrukturen i hele perioden blir fulgt. Refvik Volle forteller at hun derfor vil støtte samarbeidspartiene i torsdagens kommunestyret.

Det samme har Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) sagt at hun vil gjøre. Det er derimot liten tvil om at Holvik-saken deler partiet og deres i overkant av 50 medlemmer. Partiet har tradisjonelt vært åpne for å se på endringer i skolestrukturen, men måtte "svelge en kamel" da de gikk med på å inkludere et løfte om å beholde alle skolene i den samme avtalen som gjorde at Kristin Maurstad ble valgt til ordfører i fjor høst.

- Dette var måten vi fikk ordføreren på, bekrefter Tove Lill Refvik Volle.

Høyre og Venstre vil trolig samles om et nedleggingsforslag torsdag. Høyre er klare på at tiden er inne for å avvikle skolen, mens Venstre først og fremst er skeptiske til planene om å bruke 10 millioner kroner på en ny barnehage i Holvik.

Uten støtten fra Arbeiderpartiets representanter blir derimot trolig utfallet at en ny barnehage blir bygget og at Holvik skule består som i dag.