Desse får også ei julestjerne:

Dagfinn og Evy på Fargerike Måløy

Ein eg synst fortener ei julestjerne er daglig leiar på Fargerike og min bestefar Dagfinn Haug! Er det ein som alltid stiller opp, både i og utanfor arbeidstid, så er det han. Det skal ikkje meir til enn ein telefon. Og han seier aldri nei. Om det er kunder som plutseleg hadde litt for lite maling og butikken er stengt, så stiller han opp og ordna ut uansett! Arbeidsinnsatsen hans er rå og utanom det vanlege!

Mathilde Isabell Haug

Er det noen som virkelig fortjener en julestjerne, så er det Evy-Marie Hopland Aare. Mange kjenner henne som Evy, «hun på Fargerike», «super-Evy», «tante Evy», «Besta», og mye mye mer. Jeg kjenner henne som mamma. Et arbeidsjern uten like med serviceinnstilling som få andre. Ei som kjenner alle i Måløy og snakker med meg om onkelen til søskenbarnet til noen, som om jeg skal ha full kontroll på alle som henne. I mange sammenhenger er det bare å si at «Jeg er sønnen til Evy», så vet folk hvem jeg er. Når man vokser opp, ser man alltid opp til foreldrene sine. Mamma er uten tvil en av hovedgrunnene til at jeg jobber i salg i dag. Enten klokka er 8 en tirsdag eller søndag, eller 23.30 en lørdag, stiller mamma opp. Sånn har hun holdt på i alle år. Om noen skal ha gardiner klare på kort tid, fikser hun det enten den er snakk om to høyder eller 200. Det er ikke sjelden hun sitter med symaskinen etter midnatt for å få levert fra seg med god samvittighet.

Odd-Erik Hopland Aare

Jorun Glomnes, Bryggja

Eg vil gjerne nominere Jorun Glomnes. Ho er pensjonist no, men har vore styrar for Fjordly tidlegare og står framleis på for sambygdingar, eldre og sjuke. Helsing ei god venninne som har flytta utombygds.

Joker Flatraket

Dei som jobbar på Joker Flatraket fortener ei julestjerne. Dei er alltid smilamde og blide og gir god service.

Vigdis Hatlenes

Anne Lise Hove Teige, Selje

Eg ønsker å gi Anne Lise Hove Teige ei julestjerne. Alltid snill og hjelpsom. Køyrer folk som treng det og hjelper med mykje anna. Hos har mange år bak seg i frivillig arbeid både i saniteten og revmatikerforening. Rett og slett ei eldsjel!

Solfrid Honningsvåg

Randulf Husevåg, Måløy

Jeg vil sende en hyggelig blomsterhilsen til mannen min, Randulf Martin Husevåg. Han er blitt min veldig gode turkamerat.

Duangkamon Husevåg

Her kan du lese om alle som var del av julestjernekalenderen:

Andre julestjernenominerte:

Fjordenes Tidende fekk inn fleire hundre julestjernenominasjonar i år, og vi takkar for kvar og ein. Tusen takk!

Her kjem ei liste over mange fine nominasjonar der vi har lyst å la den nominerte få vite at han eller ho har blitt tenkt godt om. Og hugs å nominere igjen til neste år. Kanskje blir det julestjerne då!

Eli Refvik, Måløy

Eg vil så gjerne gi mamma ein juleblomst. Ho er ein mamma med stor M! Ho stiller opp og hjelper døgnet rundt. I år har ho vore ekstra fantastisk. Då eg måtte på sjukehus 27. februar då vatnet til tvillingane hadde gått tre mnd. for tidleg så visste vi at det blei eit langt sjukehusopphald. Då stilte mamma opp og hadde dei to eldste barna, Jenny 8 år og David 7 år. Dei hadde ho i 2,5 månad. Det var lekse, skule, aktivitet og køyring og henting til besøk av venner. Kombinert med full jobb som lærar på Måløy vidaregåande.

Ungane seier at det var som å vere på ferie. Så fint hadde dei det. Utan mamma hadde vi måtte vore ein heime og ein på sjukehuset. På grunn av korona kunne heller ikkje ungane vere på sjukehuset ilag med oss.

Det var tøffe månader, men å vite at dei hadde det så godt hos mamma gjorde alt lettare.

Korleis kan ein vise ein set enorm pris på alt ho gjort for oss alle? Ho er rett og slett fantastisk! Og vi er veldig glad og takknemleg for å ha henne som mormor og mamma!

Lovise Husevåg

Steinar Otto Førde, Hauge

Ein som så absolutt passar til få ei julestjerne er Steinar Otto Førde som bur på Hauge i Bremanger Steinar kan ikkje seie nei. Han hjelper nær og fjern med store og små oppgåver og er alltid imøtekommande. Vi som bur i Oslo, men har barndomsheimen på Hauge der har Steinar full kontroll. Det vere seg å sjå etter hus, løe og sjøbu, og når vi kjem på ferie, så er hagen og rundt om nyslått. Det er ei stor glede for oss Han har også lagt ned mykje frivillig arbeid på bedehuset.

Sven Hauge

Inger Furnes, Måløy

– Inger Furnes fortener verkeleg ei julestjerne både for det arbeidet ho gjer gjennom Frelsesarmeen, men også for den personen ho er. Inger er genuint opptatt av å vere til stades for andre, ho stiller opp langt ut over stillingsbeskrivinga sin. Ho bryr seg om andre, er raus og ser den enkelte. Eg har hatt gleda av å samarbeide med Inger rundt fleire prosjekt og idear. Inger stiller på idemyldrings-møter, og ser løysingar framfor utfordringar. Eg vil særleg framheve arbeidet ho legg ned i Frelsesarmeen sin julemiddag og matutlevering gjennom året. Dette arbeidet er viktig for mange! Det er heilt på sin plass at Inger får tildelt ei julestjerne. Inger er eit unikum og eg set stor pris på henne.

Stine Aase Myhre

Måløy Musikklag

Måløy musikklag som har stilt opp med nissefest for oss her i mange år. Til glede for både liten og stor. Når man har vore på nissefest og vi avsluttar med å synge «Deilig er jorden» synest eg alltid er rørande. No har eg ikkje små barn lenger så spørst om eg må gå aleine neste gang.

Wenche Renate Rørvik

Harald Rønhovde, Holvik

Eg vil gjerne at de gir ei julestjerne til mannen min, Harald Rønhovde, prosjektleiar og sjef for nabohuset i Holvik. Han står på og jobbar året rundt. I år har vi gjort ein kjempejobb med nabohuset utvendig. Skiftet alt av vindauge og restaurert fire vegger. I haust har han herja på utomhus med kloakkrøyr og vassrøyr i nabohuset. Han sparer oss for mykje arbeidspengar, så ei julestjerne hadde han fortent. I tillegg så liker han ikkje merksemd, er dårleg på å kjøpe blomster til kjerringa, så om det kjem ei julestjerne i hus skal eg ta godt imot den og love å vatne den. Han påstår nemleg at eg er massemordar når det kjem til planter (mogleg derfor han aldri kjøper). Tenker å motbevise den påstanden ein gong for alle.

Heidi Rønhovde

Havstjerna AS, Bremanger

Eg ynskjer at Havstjerna AS ved Tonny Grotle skal få ei julestjerne frå Fjordenes Tidende. Selskapet har skapt store positive bølger i Bremanger-bygda. Dei har totalt 20 arbeidsplassar på sjø og land. Havstjerna har laga til 12 flotte og moderne kontor og møterom på Fryseriet etter å ha kjøpt bygget i 2016. I første etasje har Havstjerna utleige for båtar, bubilar og campingvogner for vinterlagring. Dei leiger også ut lokale til næringsverksemd. Havstjerna driv Havlys som dei leiger hos INC. Der er dei ansvarleg for arrangement t.d. i samarbeid med Bremanger Rockklubb. Havstjerna har også innreia tre leilegheiter og eitt kontor på Hauge. Roald Naustdal

Jørgen Blålid, Deknepollen

Eg vil nominere Jørgen Blålid. Jørgen har stått på for den flotte turvegen vi har her i «Polljen», med stupetårn, badestrand og ein magisk trollskog på andre sida. Oppi alt dette kjemper Jørgen igjen med alvorleg sjukdom, men han er aktiv og står på. Jørgen er ein fantastisk snill, positiv og god mann. Eg har kjent han sidan eg var lita jente, så eg veit kva eg snakkar om! Hatten av for Jørgen – han utgjør ein forskjell, takka vere han og hans engasjement har vi ei super turløype, ein magisk skog med bålstad og meir, ei nydeleg badestrand og snart eit ferdig badehus

Merethe Eide

Terje Våge, Vågsvåg

Eg ønsker at Terje Våge skal få ei julestjerne. Han stiller alltid opp med trekkspel og song for Vågsøy pensjonistlag når vi spør. Dette er til stor glede for mange. Han er alltid like blid og hyggeleg.

Vågsøy Pensjonistlag, Turid Strand